Wie is Raisa?


Hallo!

pup raisa dec 2007Mijn naam is Raisa. Officieel heet ik: 'Cute Angel of the Heart of Lothian'. Mijn papa heette 'Lothians Vencer Kann Schimmelpfeng'  (voor vrienden gewoon Cedor :-)).
Hij kwam uit Brazilië: een stoere, forse kerel, met een superdikke vacht.  
M
ijn mama, Judy, waar ik veel op lijk, heette officieel:
'Judy Chula of the Heart of Lothian'. Zij was veel eleganter dan mijn papa en had, net als ik, mooie grote oren.
Maar allebei waren ze even lief, hoor! 

Ik ben geboren op zondag 28 oktober 2007 en ben, wat je noemt, echt een 'zondagskind'! In de winter van 2007, net voor de kerst, werd ik opgehaald door mijn baasjes uit 

Nieuw-Vennep. Ik weet het nog goed: er lag sneeuw, het was koud, alles was nieuw en vreemd, ik zat in een grote blauwe auto .... en viel al heel snel in slaap. Hoe had ik toen kunnen bedenken dat nog geen 3 jaar later mijn naam en foto's op diezelfde blauwe auto zouden staan! En dat ik, als volwassen hond, met deze auto mijn klantjes zou ophalen? Daar ben ik wel heel erg trots op hoor!


Maar eerst even terug naar mijn levensverhaal: Ik groeide als kool en mijn oortjes stonden al rechtop toen het 2 januari 2008 was. Dat zal wel gekomen zijn door het vuurwerk, dat ik een paar dagen daarvoor had gehoord. Ben je net 8 weken op de wereld, krijg je dát! Schrikken hoor!


Al snel moest ik naar school; dat vonden ze kennelijk nodig ... In het begin was dat de kleuterschool en mocht ik spelen met andere puppy's. Later werd het serieus en moest ik echt van alles leren! Ik kreeg les op een school in een manege, dus paarden zag ik van jongs af aan. Ik vind ze nog steeds erg groot en heb er veel respect voor, maar bang ben ik niet van ze. Na een paar cursussen zijn we ergens anders naartoe gegaan voor nog meer lessen. In de laatste cursus heb ik allemaal kunstjes geleerd en een beetje 'dogdance'. Mijn vrouwtje vond het leuk om op die manier met mij bezig te zijn. Ik vond het ook wel leuk en ik deed het graag, maar ik werd er ook wel zenuwachtig van als ik iets niet snel genoeg begreep. Ze zeggen dat ik erg slim ben en snel nieuwe dingen leer, maar dat ik ook, net zo snel, ben afgeleid. De juf op school vond mij erg leuk en ik mocht vaak dingen voordoen, daar was ik natuurlijk erg trots op!

buiging
Eén van de kunstjes die ik heel goed kon en nog steeds kan, is een buiging maken!Wat ik ook erg leuk vond, is dat ik met maar liefst 2 foto's in de Martin Gaus Agenda van 2010 stond, onder andere met de pupfoto bovenaan deze pagina!           

Dit schreef ik jaren geleden. Inmiddels ben ik een senior, heb ik een zware knie-operatie moeten ondergaan, heb ik afscheid moeten nemen van onze lieve katten Felix en Amigo, ben ik sinds november 2015 een wit kattenvriendje rijker (onze Billy), ben ik een stukje ouder en véél wijzer! Al zo'n 8 jaar assisteer ik mijn vrouwtje nu bij Raisa's Friends. 
Ik vind mijn werk geweldig en zou niets liever willen doen! Het is een verantwoordelijke baan, die ik zeer serieus neem. 

 Mijn beste vriendin, die al vanaf het begin met onze groepjes meegaat en ook vaak bij ons logeert
is Rottweiler Beau. 


Klik op de knop hieronder om mijn jeugdfoto's te bekijken.

Raisa bottom

Op alle diensten van "Raisa's Friends" en "Meercats" zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing


Copyright © 2013. All Rights Reserved.